Followers

Sunday, July 17, 2011

Mengisi Hari Minggu Bersama keluarga...


Sabtu lepas, en asben bawak cikgu and adik adik pi bekfes kat sini...

 Restoran Aneka Rasa ni terletak kat Kiulap kalau tak silap...ni restoran orang Malaysia kata en asben...macam2 ada kat sini...roti canai, nasi lemak,kek,mee,set breakfast...macam2 lagi lah....restoran ni kat tepi sungai...


kat sungai ni kekadang ada motobot yang cikgu cerita kat entry yang sebelum ni. kiranya motorbot ni antara pengangkutan yang fames ames jugak la kat sini...tapi kalau jenis yang penakut pait...dinasihatkan tok sah la buat buat berani naik motobot ni ye...errr dah tersalah topik ni...ok kembali kepada cerita Restoran Aneka Rasa....Dalam banyak2 menu, adik cikgu order teh tiga tingkat ni...nama teh ni teh 3C...atas sekali tu buih teh...teh,susu dan gula kabung...



bila dikacau...airnya jadi macam ni.....


Dah namanya air teh...mestila rupanya macam ni kan hehehe...tapi rasanya memang besttt.....!!


Mee Taitong
 Cikgu plak order Mee Taitong....hurmm apa ko bondo Taitong tu jgn di tanya...cikgu pun tak tahu..terlupa plak nak tanya ..tapi rasa dia cam mee goreng dan sedikit manis...bila dah manis tu terasa kureng skit la di tekak cikgu...asben cikgu plak order roti canai...tak snap pun gambonye sebab berlambak kat malaysia hehe

 lepas makan asben bawak pi perabih duit kat pasar Jerudong...adala dalam 20km lebih nak ke sana...jauh
bebenor nak pi beli ikan hehe...sebenarnya kat bandar seri begawan pun ada pasar...tapi saja nak p beli ikan fresh sesambil tengok pantai Jerudong...pantai ni rasanya bukan utk mandi manda sebabnya orang yg p kat situ selalunya memancing dan tangkap ikan...
 


tengok ler betapa segarnya ikan ni...mata jernih..mulut berlipstik...sisik berkilat youuuu....bila ai goreng...waduh waduh...sedap isinya ....ikan ni  5 ringgit sekilo...sila darabkan dengan 2.5 utk dapatkan harga ikan ni dalam mata wang malaysia...rasa2 murah ke mahal dengan harga tu?

  

ini pulak lobster pujaan hatikuuuuuuuu....tapi tak beli pun huhuhu....lobster ni masih hidup lagi waktu cikgu snap gambar...walau macam mana pun depa tak sempat nak berposing bagai sebab takutkan tuannya yang duk menjeling kat sebelah huhu...rega udang ni 30 hengget sekilo...ni bukan nilai wang malaysia ye...sila darabkan dengan 2.5 jugak ye...


 oppsssssss ni bukan untuk dijual ye....Firas tengah tahan ngantuk...



macam ni ler rupa pasar kering kat Jerudong...jenuh satu pasar cikgu tawaf semata2 nak beli daun kesum...tapi enggak ada..pasar diaorang boleh dikatakan kemas dan bersih.

lepas shopping apa yang patut ,kami pun balik rumah...oklah sampai sini dulu cerita cikgu...ngantuk sangat dah ni...sampai tersengguk2 depan laaptop...bubaiiiiiiiii

3 comments:

Oyis said...

oh k anis. bestnya dah duduk brunei lo ni. jeles weh org tu bole jd full time hosuewife, jaga anak 100%, untung firas. brunei nmpk best. akan make sure sampai jgk ke sana insya Allah (ikut la k anis jemput ke x jemput heheh)

Anis Rosli said...

hahaha mai ler jenjalan kat brunei..kat sini tak byk tempat melancong...tp sgt aman..

syafisyifa' said...

Besnya....ikan fresh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...