Followers

Monday, September 14, 2009

LAWATAN KE HANGAR MAS

sebenarnya dah lama PPKI SKTBS mengadakan lawatan ke Hangar, MAS Subang. Mesti ada yang tertanya-tanya...tempat apa la tu cikgu Anis....actually Hangar ni lebih kurang cam bengkel servis kete la tapi yg ni bengkel servis kapal terbang ...dalam kata lain tempat kapal terbang diservis...best jugak buat lawatan ke situ...tapi nak bagitau la, lawatan untuk murid2 pen. khas sekolah rendah ke Hangar ni sebenarnya tidak dibenarkan...memandangkan usaha parents murid2 ini yg pernah menjadi kakitangan MAS, maka kami akhirnya dibenarkan melawat bengkel kapal terbang ni. banyak info tentang kapal terbang yg dapat kami perolehi...jom kita layanzz gambar

Ni adalah gambar murid-murid merasa laluan kecemasan. tangga angin ni hanya digunakan sewaktu berlaku pendaratan cemas.walau pun laluan kecemasan ini tak pernah digunakan, setiap kali diservis, laluan ini akan turut diperiksa...takut takut la ada kebocoran, tak dapat la nak guna tangga canggih ni..seronok tengok depa ni test tangga ni..cikgu anis pun teringin hua hua hua

ni plak tengah test jeket keselamatan. memula tu kemain lagi Lina nak try pakai jeket ni. bila jeket dah kembung,takut plak dia,tengok la tu siap tarik2 tangan ayah dia hehehe

selepas pi bahagian check2 angin, kami pi tengok kapal terbang yg dah dilondehkan segala alat dan aksesori. tak sangka rupanya semua benda dalam kapal terbang tu boleh ditanggalkan.termasukla kerusi kerusi yang kengkawan seme bleh tengok dalam gambar ni.setiap satu kerusi boleh ditanggalkan.usahkan kerusi ,tingkap pun boleh tanggal. memandangkan kami bawa murid2 sekolah rendah,maka tak dibenarkan la melawat dalam kapal terbang yg telah dikosongkan kerana banyak lubang2 (bahaya untuk murid,cikgu ok je). lagi tak best sebab tak dibenarkan amik gambar kapal terbang yg sexy tu...rugi rugi



Pramugari PPKI SKTBS

wahhh sempat lagi merasa kerusi 1st class...erkk cam ni ke kusi 1st class, awat burok bnor. sebenarnya kusi ni dah ditanggalkan sarungnye...so nampak cam kureng cun le skit


ala malu malu plak dahhhhh


Inilah pilot cilik PPKI SKTBS. Kalau nak tau sebelum ni kalau tanya apa cita-cita depa ni. Depa akan bagi tau nak jadi polis la, askar la, bomba la. Bila dah pi lawatan ke sini, tup tup dah tukar cita cita...terus pakat nak jadi pilot plak dah hehe...ni lah rupanya kerusi pilot yang dah ditanggalkan sarungnya. Berebut depa nak duduk kat kerusi ni..nak amik berkat untuk jadi pilot kot :)

sekianlah saje lawatan murid-murid PPKI SKTBS bersama ibu ayah masing2. Terima kasih kepada en azman dan pn kartini kerana bersungguh2 memujuk pihak pengurusan Hangar sehingga kita akhirnya berjaya menjejak kaki ke situ...

2 comments:

Anakkhas said...

seronok nampak bebudak. lawatan yang ilmiah. pengalaman pun dapat. cikgu pun dapat ilmu...
boleh dicadangkan untuk lawatan akan datang.

Areniece said...

memang sangat berilmiah azrin..tapi tu la susah skit nak dapat kebenaran masuk ke Hangar ni. utk murid khas sekolah rendah sebenarnya memang tak dapat masuk...kalau sekolah men memang dialu2kan...ada tak skpu3 dapat invitation ke genting..tajaan genting..transport,makan seme ditanggung...tapi tak tau cam ne nak mohon..ada sekolah yg dapat ..seronok..tak yah keluar duit langsung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...