Followers

Monday, March 21, 2011

Jalan-jalan Cari Pasal..;p

Sabtu lepas cikgu n en asben pi sambut anniversary ketiga kami kat KL....hehe dekat dekat aje...maklumlah anniversary kali ni special skit...pn. isterinya tengah sarat mengandung...so tak leh nak sambut jauh jauh...nak tau kami pi mana?...pi sambut kat panggung wayang ajooo...hehehe...sebenarnya cikgu teringin sesangat nak tengok cerita Merong Mahawangsa tu...tak sangka la plak en asben pun nak jugak....selalunya kalau ajak tengok filem melayu...jenuh nak memujuknya...bukan salah en. asben pun...memang filem melayu ni time iklan jek yg gempak...bila tengok...hmmm maaf ler...kureng syiokkk ditonton....Apa komen cikgu tentang filem Hikayat Merong Mahawangsa ni plak??? same ker boringnya dengan filem2 melayu yang lain??....jeng jeng jengg..

bagi cikgu n en.asben....rasanya sangat berbaloi tonton cerita ni...memang best...dari jalan ceritanya sampailah kepada grafik2nya sangat best...sebagai filem Melayu....cerita ni memang nampak hebat dengan penggunaan teknik CGI nya,jauh berbeza dengan filem Cicakman...paling cikgu suka...ayat2 yang dipertuturkan tu sangat indah...molek benar penggunaan bahasa melayu klasik dalam cerita ni....cuma satu jek yg cikgu kureng gemor....part berlawan pedang/keris..alahaiiii banyak bebenor darah yang memancut...eeeeeeee cikgu tak suka...loyaaaa aiiii....terpercik sana...terpercik sini.....yang lain memang tip top...so bleh ler sape sape nak layan cerita ni...permulaan cerita pun dah rasa macam cerita yang dibikin oleh mat mat saleh gitu...

habis jek layan movie...malamnya cikgu n en.asben pi pekena dinner nun di atas bukit....sebelum ni memang dah berhajat nak pi makan kat restoran yg terletak di Look Out View kat Jalan Ampang...kengkawan en. asben kata cantik tempat tu...satu KL bleh nampak...tambah2 view waktu malam memang sangat mengancam...tapi malangnya..kali pertama pi dulu kami tersesat..ntah ke bukit mana kete en.asben memanjat huhu...kali ni cikgu dah skodeng betul2 kat internet...ramai yang kata Restoran Haven ada makanan yang best2....oppss lupa nak bgtau...kat atas bukit ni memang ada banyak restoran...antara yang glamer ialah restoran yang cikgu sebut tadi...sampai kat atas bukit tu...kami pun park la kete....tapi rupa2nya nak ke restoran Haven tu kena panjat lagi bukit....huhuhu.....so memanjat tanggalah si mak buyong ni haa...bukannya dua tiga anak tangga...tapi tak salah cikgu hampir seratus anak tangga kot untuk sampai ke atas...korang bayangkanlah mak buyong yang dah 37 minggu panjat anak tangga setinggi tu..haduiii semputttttttttt...kaki menggeletar...tu pun ntah berapa kali berenti amik nafas hehe..sib baik la tak terberanak kat atas tangga tu...sangguppp den panjat gara2 nak tengok view satu KL huhuhu...

sampai jek kat tingkat atas tu....amekkkk kauuuu....punyala banyak kete park kat area tu...rupa2nya boleh parking gak kat atas tu ha....penat jek mak buyong ni memanjat tangga dengan gigih...huhuhu...tapi sib baik la jugak...time tu parking full...sampai jek kat restoran Haven...hujan pun turun dengan renyai2.....tak dapat la nak amik gambo cantik2...dah tu...dapat plak seat yang agak terlindung...so susah skit la nak amik gambo...tapi syukur la jugak still ada tempat...memang ramai betul orang pi makan situ....macam2 menulah ada...makanan melayu,western....arab pun ada....nak tau apa menu kami....sekali lagi jeng...jeng..jenggg....

nasi goreng tomyam n mee goreng mamak...wakakakaka...jenuh memanjat tangga tinggi2....menu ini jek yg kami order...maybe dah terpenat sesangat....so mulut jadi tak tau nak makan apa...last2 order makanan melayu la jugak....lagi pun menu ni antara yang dikatakan best kat dalam internet....komen cikgu tentang makanan yang diorder...eeerrrr...mintak mahap lerrr...cikgu rasa cam biasa2 jek....mee goreng mamaknya terasa cam sos terlebih....nasi goreng tomyamnye tak rasa la plak tom yam nye....maybe time cikgu pi makan tu chef handalan diaorang bercuti kot.....bersangka baik kikiki....sesambil makan tu sempat gak mata mencuri pandang makanan customer lain....ramai gak yg order western food...nampak cam sodappp.....kalau nak sambut besday pun boleh kat sini...walaupun order sepotong kek...depa akan bukak lagu epi besday kalau kita request....

itu jelah cerita jalan-jalan cari pasal cikgu anis.....ape pun anniversary kali ni tetap best cam yang lepas2....thanks en.asben....sayang kamu sokmo....hehe

3 comments:

syafisyifa' said...

happy wedding anniversary to kaklong n banglong
moga kekal bahagia selamanya :)

syafisyifa' said...

:)

Cikgu said...

terima kasih;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...