Followers

Friday, February 18, 2011

Cikgu Anis Dah Selamat Bersalin!!!

Alhamdulillah akhirnya penantian menimang cahaya mata jadi kenyataan...walau pun belum cukup 9 bulan, baby cikgu dah tak sabar sabar nak melihat dunia di luar perut...dah bosan agaknya berguling-guling dalam perut mama dia... maka lahirlah seorang lagi khalifah kecil di alam fana ini cewahhh.....ada yg terkejut ke??? hmm cikgu lagi la terkejut dan tak sangka....sungguh sungguh tak sangka youuuuuu...!

Sehari sebelum melahirkan baby tecik ni...cikgu sempat la dengar pengalaman kengkawan yg bersalin...balik rumah layan plak baca blog member2 termasuk la blog kawan alam maya cikgu yg namanya zaila...tajuk entry zaila yg menangkap biji mata cikgu hari tu ialah tanda-tanda melahirkan anak (lebih kurang cenggitu lah tajuknya)..cikgu pun bacalah utk persediaan pada masa akan datang...maklum ler anak sulong...serba serbi nak tau...kan kan kan...

nak jadi cerita....pagi esoknya cikgu  bangun solat subuh seperti biasa....tapi alangkah terkejutnya hati ini bila terasa selimut yg cikgu guna basah kuyup..aikk takkan terkencing waktu tidur kot....nak kata bermimpi dikejar hantu...rasanya tak de mimpi apa2...maka teringatlah cikgu akan blog zalia dan cerita ceriti kengkawan cikgu tentang air ketuban pecah...alamakkk...adakah kebasahan yg melanda selimutku ini adalah air ketuban...bila dicium2...sah tak bau hancing....cepat2 cikgu kejutkan en suami....dipendekkan cerita....en suami pun memaksa cikgu ke hospital dengan kadar segera...memandangkan perut cikgu tak de plak diserang sakit sakit contraction..maka cikgu enggan ke hospital....ni ler padahnya terlalu banyak dengar cerita yg macam2..sudahnya diri sendiri naik takut nak ke hospital...takut di seluk bagai huhu...dek kerana dipaksa2 oleh en suami...maka akhirnya cikgu anis mengalah....

walau dah sampai ke hospital pun..perut cikgu tak jugak sakit ...sebaik sahaja doktor yg cikgu anis n en suami dah cop datang...Dr. Zanariah terus check bukaan jalan raya ...wajah yg manis menawan tu tiba-tiba je bertukar terkejut gaban...kata doktor dah sampai masanya utk cikgu bersalin...hahhh??? takkan secepat itu...sungguh aku tidak percaya.......kandungan cikgu waktu tu baru jek 8 bulan...belum masanya lagi utk baby cikgu kuar....awatla cepat sangat yanggg oiii...pasai pa tak leh tunggu lagi sebulan huhuhu....8 bulan pun 8 bulan lah...asalkan segala2nya selamat..tak sangka mimpi cikgu sebelum ni jadi kenyataan...

Alhamdulillah...walau pun bersalin anak sulong....tapi syukur sangat....kesakitan yg cikgu alami tidak seperti yang digambarkan oleh kawan2...masuk jer labour room....tak lama lepas tu lahirlah baby boy yg cuteeee macam mama dia n hensem cam ayah dia hehehe.....siap cakap kat en suami lagi..kalau tak sakit cam ni...beranak 10 orang pun tak per...gelak je en suami di sebelah....cam tak percaya jek dah jadi ibu....en suami pun tumpang kembang hidung...maklumlah dah jadi ayah hehe...cikgu sempat tanya kat en suami berat baby berapa...teruja sangat nak tau..kata en suami....dia lupa plak nak tanya doktor...huhuhu

cikgu sebenarnya masih tak percaya yg sekarang ni dah bergelar ibu...rasanya baru semalam dok usap2 perut yg memboyot ni....setiap masa dok tanya kat en suami betul ke cikgu dah bersalin ni...ke cikgu tengah bermimpi ....kata en suami...mana plak mimpi...memang betul la kami dah jadi ibu dan ayah....tengah dok sembang2....henpon cikgu menyanyi kuat di tepi telinga....terkejut cikgu dibuatnya....cepat-cepat tangan berjari tak berapa nak runcing ni mematikan bunyi alarm pada henpon....terpisat-pisat mata yg kabur ni memandang jam di dinding...mana plak la cikgu letak spec mata ni...lalu dengan penuh kepayahan cikgu bangun dari katil semata-mata nak bukak lampu....dan saat itulah cikgu terperasan....ehhhhhhhhhh ape pasal perut aku boyot lagi ni...bukan ke aku dah bersalin???????????....laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku mimpi rupanya kah kah kahhhhhhhhhhhhhhhhhh....

p/s:siyes cikgu cakap,...mimpi tu macam real jek....walau macam mana pun syukurlah itu sekadar mimpi...dah la sekarang ni en suami tak de kat rumah...kandungan pun baru 8 bulan....inilah padahnya terlalu dok pk pasal takut bersalin...sampai terbawa-bawa ke alam mimpi hehe

8 comments:

Dila Si Mama Dzariff said...

cisssss.....aku ingat jolo doh...tipah tertipu!!!

Cikgu said...

hehehe....mujur tipah hok tertipu...

m4rilyn said...

tipah sangat amat tertipu.

sekian.

zailamohamad said...

pandailah cikgu buat karangan!!

cessss, tipah tertipu..semangat ni baca cepat2 pasal nak tahu pengalaman bersalin cikgu..huhuhu

Apa2 pon, moga kita selamat deliver ya..moga baby kuar pada masa yang telah ditetapkan...huhuhuhuu

Cikgu said...

eli: bukan kak tipah jek tertipu..cikgu anis pun kena main dengan mimpi sendiri huhu...

zaila: hehe ni baru cikgu matematik...belum cikgu BM yg buat karangan...:)..saya tulis betul2 macam yg saya mimpi...bila sedar dari tidur..rasa sedih jer...ingatkkan dah terlepas dari sakit bersalin rupanya belum huwaaaaa

noris said...

kalo aisyah, mesti dia kata:NOT FUNNY! <--- belajar dari kawan2 kat nursery la ni.

ingatkan dah bersalin betul, nak angkat tepon dah nak ucap tahniah, kono ko mimpi aje chett! apapon,semuga menjadi kenyataan bab beranak senang tu. hamboih,nak beranak 10 lagi dia hehehe

m4rilyn said...

lepas nie en3 cikgu anis bsalin wajib sertakan gambar yg ori ye. hehe

btw yazmin pun dah pregnent.

Cikgu said...

noris: hehehe...meme buke buat kelakar pun..dah termimpi cenggitu...nak buat ganer hehe...kih tok rasa sakit la sempat lagi pk nak anak sepuluh...hehe...sakit realiti tak tahulah macam mana huhu

eli: alhamdulillah yazmin pun bakal jadi ibu rupanya...insyaallah dah bersalin bebetul nanti akan ditempek la gambar budak tecik lam perut ni kat blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...