Followers

Sunday, December 12, 2010

Lepak-lepak DI Empire Hotel;)

Aduyaiii dah berapa kali cikgu buka tutup blog ni...kejap rasa nak menulis..kejap rasa mengantuk plak...ni pun dah menguap dua tiga kali...idea plak lari ntah ke mana mana..hurmm jap lagilah sambung balik...time perut kenyang ni..otak pun cam beku jek...nak pi lolap jap

okeh sambung balik..

Arini cikgu nak cerita tentang Empire Hotel & Country Club kat Brunei,tempat cikgu sedang melepak lepakkan diri skrg ni..sekadar nak share kot kot ada yg terbekenan di hati utk ajak en asben ke sini ...hotel paling mewah n paling besar di Brunei,dikatakan pada awalnya dibina utk dijadikan istana...lebih kurang 200 orang arkitek yg buat hotel ni....kat sini ada 9 buah kolam...ada kolam utk keluarga...kolam kanak2..kolam utk orang dewasa...so maknanya sangat sesuai utk bawak satu keluarga ke sini... setakat ni cikgu jumpa 3 kolam jek...yg selebihnya tak larat cikgu nak pi cari...luas yg amat kawasannya...kalau nak naik kete kecik comel utk ronda2 kawasan pun boleh..tapi segan la sorang2...nanti ada yg mengorat pulak hehe(huh tak sodar diri..perut dah memboyot pun ada hati ingat orang nak mengorat)

memula sampai kat hotel ni..tgn cikgu cepat2 keluarkan henpon...bukan utk menelefon ye,tapi utk amik gambo hehe...mak datukk luasnyeeeeeeeee hotel ni...lobi nye aje dah nampak mewah...dari lantai sampai ke dinding penuh dengan marble dari itali youuuu...marble terpilih lagii...bukan yg cikai2 punya...dah dasar ibu mengandung...tak sah kalau tak pi toilet...jejak kaki jek kat toilet...hoho...penuh dengan marble yg cantik2 gak...terkagum seketika lam toilet hehe...

ni antara gambar kat lobby yg sempat di snap :


pintu masuk hotel...terasa disambut bagai orang kaya-kaya gitu kekeke...


kat bahagian ni boleh minum kopi sambil menikmati view laut di sebelah kiri..sila tgk gambar di bawah..

nyaman dan tenang...

tempat lepak...sebelah aje dengan tempat minum kopi tadi


kat sebelah kiri ni tandas...tak snap ler gambo lam tandas sebab ada orang..malu ler ..nanti mai sendiri tengok ye..kat hujung jalan lam gambo ni adalah jalan ke blok west atrium..(bilik-bilik)...ada banyak blok bilik ye tuan puan...bilik cikgu kat east atrium

untuk pengetahuan tuan puan ye,lampu2 kat sini semuanya daripada batu swarovski ye..berkilau-kilauan gitu..hurm brooch cikgu pun tak guna batu swarovski...batu made in china je..memandangkan dah dekat musim christmas..makanya tercongoklah pokok christmas yg disusun dengan bear kat depan pintu lobby...

hehe kapet pun nak snap jugak ke cikgu oiii....???saja je la nak tunjuk..kapet ni dikatakan dijahit tangan ye tuan puan...sesambil tunggu asben menyettlekan urusan check in..cikgu sempat baca ni :




tiba masa nak ke bilik peraduan...penat sungguh cikgu kena jalan ke bilik...jauhhh..tu ler keburukan hotel besau besau...tak larat den nak jalan,sesambil jalan ala-ala siput nak berlari...cikgu sempat snap gambar ni...

tempat makan bertingkat-tingkat...tak sabo den nak merasa makanan kat cafe ni...

...sampai je kat bilik..cam biasa..en asben akan dihalang daripada duduk dan membuat sepah di atas katil...sebabnya...cikgu anis nak amik gambo lagiiiiiiii hehehe...en asben dah paham..dia pun dah terikut2 gaya cikgu...kalau pi hotel mana2 yg cikgu tak join sekali..dia mesti amik gambo n tunjuk kat cikgu...saja la tu nak bg cikgu jeles hehe.. lepas amik sekeping dua gambar..(ye ke sekeping dua..cam banyak je..)baru perasan rupanya kami dapat bilik yg ngadap taman..huhu..walhal asben dah mintak bilik ngadap laut...huh geram geramm gerammmm..

sempat snap gambar 'bermuda triangle' masa on d way ke bilik...

sila abaikan gambar dua orang insan sedang bercinta tu...sebenarnya nak tunjuk lorong yg amat jauh perlu diri ini melangkah untuk sampai ke bilik...jalan terus pusing...jalan terus pusing lagi..sampai pun depan bilik

tok..tok..tok assalamualaikum...tak jawab dosa...kalau jawab???...larikkkkk....salah bilik lorrr....hehe..ni ler bilik cikgu setelah ponat berjalan...


tadaaaaaaaa...


kedua dua kasut itu bukan hak milik hotel ye..harap maklum


tu jer ler pantai yg bleh nampak dari bilik cikgu...hampehh sungguh..

opsss gambar mem besar tgh test kerusi nan empuk..duduk jek tenggelam montot..hehe...semua kerusi2 kat sini pun kalau tak silap ditempah dari luar negara...ccamne cikgu tau? depa siap bagi buku ttg kemewahan hotel ni..mewah di dunia je la huhu...tirai kat belakang kerusi tu kena tekan satu suiz..dan dengan itu akan terbukalah dengan sendirinya...huh senang koje...

yang kat bawah ni plak gambar toilet...leh tahan luas..ada bilik mandi,bilik membuang yg besar dan yg kecik hehe...serta tempat cikgu berendam...opss tak elok ibu mengandung berendam ye tuan puan...

rasanya cukuplah dulu cerita dari cikgu anis utk kali ni ...utk entry seterusnya cikgu nak tempek gambar kawasan luar hotel plak...dan mgkin juga sedikit gambar dalam hotel yg belum ditempek...sekian...

4 comments:

OneSimpleMother said...

fuhlamak.. luxurynya.. camni dok sebulan pun ok kot.. hehehe..

Cikgu said...

hehehe...ok kalau banyak duit...kalau tak dak duit macam ai ni...dok sehari pun lum tentu...

zailamohamad said...

salam cikgu, thanks sebab sudi add blog Zaila..Zaila pon dah lakukan yang sama, pasni jangan malu-malu untuk singgah di blog zaila;)

Cikgu said...

zaila...insyaAllah..bila ada waktu kelapangan gerenti singgah hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...