Followers

Friday, September 3, 2010

Jeng jeng jenggggggggggggg...

CUTI SEKOLAH DAH MULA...yahuuuu!!!!uishh seronoknye menikmati hari pertama cuti di Shangri-la hotel kat putrajaya ni...lagi best dapat bilik yg viewnya mengadap tasik dan masjid...siang cantik..malam pun cantik...bathroom pun lawa...siap kalau mandi bleh terus tengok tv kat luar...tapi seksi lerrr pulak ekekeke...

ehemm...sebenornya kat atas tu ayat utk menjeleskan sape2 yg lum start bercuti ye..hehe (baekk punya cikgu anis ni kan)...ari ni sebenarnya dah pasang niat nak tulis serba sebanyak catatan yg sangat berharga utk cikgu anis n en.hubby...

dalam entry yg sebelum2 ni...cikgu ada ceritakan kesusahan dan kesyahduan hati bila disahkan ada cyst...rupanya kerana benda alah inilah makanya cikgu anis sukar nak tambah bilangan ahli keluarga...maka berduka lara la cikgu anis dek kerana terpaksa dioperate....masa tu pi kat hospital private..doctor suggest buat operation before puasa...doc kata kalau boleh sebelum next period....masa tu adalah 2@3 minggu lagi nak puasa dan nak sampai waktu angkat bendera jepun...bertambah serabut la kepala memikirkan tarikh nak operate tu plak...dalam dok berserabut tu..niat tu dihalang oleh bonda dan ayahanda la pulak...bonda cikgu ni matron kat Hospital Kota Bharu...makanya bonda mintak check sekali lagi kat kota bharu n kalau perlu buat operation, buat after raya ..fenin jugak pk nak tangguh operation ke nak ikut kata bonda ke....bila pk2 lebih baik la ikut kata bonda....

nak jadi cerita....maka ditangguhla operation tu...pada masa yg sama...dok tunggu la time nak angkat bendera jopun tu...sepatutnya sebelum puasa tapi dah seminggu puasa pun lum jugak angkat bendera....maka dikhabarkan la masalah itu kepada bonda...bonda kata mungkin sbb cikgu anis stress dengan cyst maka tarikh angkat bendera tu teranjak...maka tunggulah cikgu anis sambil membilang hari...dalam tempoh menunggu tu...terasa pelik jugak..kenapa la puasa kali ni letihnye lain macam aje...balik sekolah tak larat nak angkat kaki tangan termasuk mata...ZZZZZZ je jawabnye...bila tak larat nak masak...apa lagi..cikgu buat lawatan sambil menghabiskan duit kat bazar ramadhan...tapi pelik..satu ape pun tak terliur nak dibeli sbg juadah berbuka...bukan setakat tak terliur...bau makanan yg bisa melelehkan air liur tu alih2 jadi busuk kat hidung cikgu anis ni...apa sudah jadiiiiiii???? tengok makanan pun dah rasa lain macam...sudahnye cepat2 cikgu anis balik rumah...

hampir sebulan bendera jepun tak jugak diangkat...kawan2 mula dah syak ada berita baik..tapi cikgu anis masih belum berani nak letak harapan tinggi...takut kecewa la katakan...kawan2 asyik dok suruh buat pregnancy test...akhirnya pada 26 Ogos aritu cikgu anis berdebar dan berkobar membuat la test sendiri....alhamdulillah tak sangka memang betul jangkaan kawan2 cikgu...penantian selama 2 thn lebih akhirnya jadi kenyataan...syukur sesangat...en hubby apa lagi..tersengih sampai ke telinga....kata en hubby..."abang dah agak memang pregnant ni...sebab sejak kawin,sayang tak pernah pun tak selera makan "...amboiii sempat lagi tu nak perli cikgu kuat makan hehehe...

esoknye en hubby tak sabar2 nak tgk baby kat dalam perut ni...cikgu pi scan kat klinik azlina & sharifah kat subang perdana je...subhanallah gumbiranya hati tengok baby yg kecik tu...yg paling best bila nampak jantung baby berdegup...eee rasa nak nangis....tak sangka dah ada manusia lain kat lam perut ni...dulu ada lemak je:)...adik ipar sempat berseloroh lagi...aii nampak baby ke nampak lemak masa scan perut tu....baekkk punya adik ipar hehehe...tahun depan meriah la rumah bonda dan ayahda kat kampung sbb bakal terima dua orang cucu sekaligus...

sekarang ni cikgu tengah melalui detik2 morning sickness....loya..muntah2..tapi tak la teruk mana..selera makan masih lum ada...asben siap bagi tawaran hebat mengalahkan mega sale kat sogo n jusco..tapi cikgu anis tak tau rasa nak makan apa..semua benda rasa tak teringin nak makan...tapi asikrim tak tolak ye hehe...

kepada sape2 yg baca luahan yg panjang lebar ni...tolongla doakan cikgu anis n baby selamat ye...maklum la cyst cikgu anis nampaknya tak kecut2 lagi...lagi risau..haritu tu doktor kata yg sebelah kiri ni pun macam nak jadi cyst...nauzubillah...kalau cyst membesar...baby bleh gugur...nauzubillah sekali lagi...semoga tahun depan rumah cikgu anis akan lebih berseri dengan kehadiran si comel...aminn

4 comments:

Klinik Ummi said...

Ummi doakan moga Cikgu Anis dikurniakan kesihatan yang baik dan berpanjangan sehingga selamat melahirkan nanti.Ameen.Selamat berpuasa dan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Cikgu Anis...

m4rilyn said...

anissssss
ai sangat terharu baca n3 nie. rasa cam ai lak yg pregnen..eh ai xleh pregnen lagi..lom ade lesen besar. huhu

anyway tu la hikmah dengar nasihat ayah bonda.maklum la dorang tu otai kat HKB.

jaga diri n kandungan bebaik taw. nak tgk 'anak sedara' yang bakal lahir nanti.

amin. saya doakan yg terbaik buat bby and momma!

Cikgu said...

ummi : terima kasih:) selamat berpuasa dan selamat hari raya juga buat ummi sekeluarga...

Cikgu said...

eli: hehehe ye ke...kalau ikutkan hati banyak lagi nak tulis tu..tapi takut berpinar plak orang nak baca...saya doakan eli cepat2 dapat lesen besar (kawin pastu dapat baby hehe)selamat hari rayaaaaaaaa!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...