Followers

Sunday, September 5, 2010

OK ke tu???

Hari ni dah start la cuti sekolah...niat di hati nak kemas rumah...maklum la dah nak raya...baru kemas sikit dah rasa cam nak semput..last2 terbaring je kat sofa. dah bosan terbaring baca blog kengkawan..saje nak cari feel mengarang blog sendiri plak hehe...

arini cikgu anis nak tempek gambar baby yang masih 'tecit' dalam perut cikgu anis...jeng jeng jenggg....


yang kat dalam bulatan tu ler baby cikgu...masa ni umur baby cikgu masuk 8 minggu...happy betul tengok gambar ni...balik rumah je tak de keje lain, dok tengok je gambar hitam putih ni...hehe


yang ni plak gambar yang paling tak suka cikgu anis tengok....ni ler gambaran cyst sebelah kanan yg discan,erkk yang mana satu? tuuu ha yg bulat kaler itam tu ...saiznye lebih kurang 5cm x 4cm...leh tahan besaunye...malas nak tandakan bulat,sebab tak sukeeeee...huhuhu


ini 2nd pic yg tak gemor jugak den nengoknye...cyst sebelah kiri...3cm...tapi doktor kata kdg2 ovari akan sedikit membesar sewaktu mengandung...so harap2nya lepas ni ovari kembali kepada saiz normal 2cm (kalau tak silap)...bleh tengok perbezaan saiz antara dua cyst tu ye...kepada sesiapa yg berminat boleh buat kajian ye hehe

masa memula nak scan tu, jantung cikgu anis ni dup dap dup dap...laju jek cam orang baru lepas akad nikah hehe..nak tau sebab apa...cikgu risau kot2 bukan baby yg ada dalam perut ni..maklum la dari awal dah tau ada masalah cyst...tapi alhamdulillah bila nampak si 'tecit' dengan jantungnye yg 'cinonet' tu berdegup ...terus rasa excited yg teramat....dah tak peduli dah ada cyst ke ape ke...yg penting ada baby!:)

Tapi tersentap jugak la pankreas cikgu bila doktor kata cyst bleh ganggu pembesaran baby..silap haribulan boleh keguguran...nauzubillahi min zalik...moga allah bagi peluang pada baby cikgu lahir ke dunia ni dengan selamat...dan kepada cik cyst yg berdua tu...tolongla kecut ye...kasihanilah baby cikgu tu...berilah dia peluang membesar dengan normal kat dalam rahim cikgu ni..toksah la dok berebut tempat lak dengan baby cikgu ni...dah lama tau cikgu tunggu saat2 keemasan cenggini huk huk huk huk

Ape pun cikgu rasa best sangat jadi ibu mengandung ni..dilayan bak permaisuri gitu hehe...nak buat ape pun orang tak bagi..maklumla anak pertama...dah la susah nak dapat lak tu...en hubby tersangat la ambil berat sampai dah kurang berat cikgu anis bila pi timbang hehehe...selalunya pagi nak pi sekolah mesti cikgu uwek uwek dulu kat bilik mandi...so pagi tadi bila en hubby keluar je dari bilik mandi n tengok cikgu anis tak de di tempat peraduan...maka segeralah en hubby mencari jejak permaisurinya ini...akhirnya permaisurinye ini berjaya ditemui di bilik mandi satu lagi (kat atas ada dua bathroom)...si permaisuri diammm aje kat bilik tu...kesunyian bilik itu menimbulkan kerisauan di hati en hubby...tiba-tiba je pintu bilik mandi tu diketuk ala-ala romantik dan kedengaran suara merdu en hubby dari luar:

en hubby: err...sayang ok ke tu? (dalam kepala dok pk permaisurinye nak uwek-uwek la tu)

pn permaisuri : err....(terpisat2 dok pk nak jawab ke idak...serba salah den dibueknya) ..err..ok je bang...tengah qada hajat ni hehehe

en hubby : oooo ye ke....hehehe

adehh sungguh prihatin en hubby ku kat permaisuri dia yg sorang ni hehehe...

2 comments:

ummu luqman said...

kehkehkeh.. smpai ke toilet en. syed mencari permaisuri... biasala.. anak sulung... :D

Cikgu said...

hehehe...anak sulong dan dah lama bebenor dia menunggu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...