Followers

Tuesday, November 17, 2009

Family Day Di Musim Hujan

Kali ni saya nak cerita tentang family day pendidikan khas sekolah saya yg diadakan pada
14 November yg lepas....bertempat di Kelab Rekreasi TUDM...boleh tahan gak la tempat ni,sewa tempat dan set BBQ RM540...yg paling best kerjasama parents yg banyak meringankan beban cikgu dalam menjayakan family day 2009. tahun lepas kami berkesempatan mengadakan family day di Port Dickson...kali ni ubah selera la plak...buat kat tempat dekat2 skit...jimat kos..jimat masa...dannnn jimat tenaga hehehe.ada plak parents yg memang tentera kat TUDM ni..so dapatla PA system free...tentera pun ada gak yg datang bantu mengangkat barang-barang....suka aii...berat sama dipikul,ringan sama dijinjing...

Family Day kali ni, diadakan pada jam 2.30 ptg hingga 5.00 ptg....dalam suasana cuaca mendung kelabu hehehe...alhamdulillah hari family day tu tak hujan lebat...rintik2 je...tu pun sekejap ajo...so aktiviti berlangsung seperti yg dirancang...bayaran utk satu keluarga tak kira seramai mana asalkan mak,ayah dan adik beradik murid PPKI harganya RM30...mahal tak??..rasanya dah murah sesangat tu...

berikut tentatif program:

2.30 ptg - 3.00 ptg :
pendaftaran peserta. Kami sangat bertuah kerana Nestle sudi menyumbang beg milo berserta makanan yg macam2 kat dalam beg tu..siap dapat botol air milo special lagi...bestttt.salah seorang cikgu sekolah aliran perdana pun turut menyumbang makanan ringan utk murid-murid PPKI...alhamdulillah...ramai yang sudi membantu...apa yg penting..kena la ada hubungan yg baik dengan semua orang...jgn asyik2 dengan cikgu pendidikan khas je....perlu luaskan hubungan...baru la senang nak mintak tolong...dan kita pun jgn la lokek bila org mintak tolong..ye tak??

waktu pendaftaran berlangsung,para bapa-bapa sibuk memanggang ayam untuk 150 orang peserta...kerjasama yg sangat mantoppp...ayam ni parents gak yang tolong perap dan buat sosnye...sodappp!!!

3.00 ptg-4.00ptg:
jeng..jeng..jeng...acara sukaneka bermula...kerana cuaca sekarang ni kurang mengizinkan...game yg dimainkan pun tak banyak la...jom kita tengok...


murid dikumpulkan sebelum acara sukaneka bermula....baju biru yg menawan ni adalah sumbangan daripada salah seorang murid yang akan berpindah ke Kedah...terima kasih Angah!
acara bawa bola dalam sudu :

uikkss mana aci guna dua tangan..sampai bila pun tak jatuh bola tu..ish ish ish tak aci!!!


cikgu turut membantu murid yg kurang upaya...penat ye cikgu..tak pe kalau sabar dan ikhlas...pahala menunggu..bahagia di akhirat insyaAllah...


acara perah air :


uiii lajunye depa lari dengan span...cepat! cepat!


yg ni plak...lari sambil bawak span berisi air...tapi tak tahannya sesambil lari tu siap perah air....dah sampai kat baldi..air pun dah tak de hehehe

acara rebut gula-gula :


bersedia untuk berebut gula-gula...siap ikat baju lagi tu..cayalahhh



wahhh bersemangat sungguh murid PPKI berebut gula-gula


ni plak acara rebut gula-gula untuk kanak-kanak bukan PPKI..depa pun mesti la nak beronok-ronok jugak..takkan la nak tengok je kan..tak patut..tak patut...

acara cari gula-gula dalam tepung (ibu bapa) :


lari kak ..lariiiii...tapi jgn sampai jatuh lak gula-gula tu :)



comeiii aihhh...sapa la ni berbedak sakan...sampai tak bleh buka mata! seronok main tepung ye kak heheh

uiii dara sunti mana la yg pakai bedak tepung lagu ni hehe...yg baju merah putih tu ler pengerusi badan kebajikan PPKI kami...sangat cergas dan cerdas orangnya..


4.30 ptg :
acara penyampaian hadiah dan juga cabutan bertuah....

yeyyy saya menanggg!!!


pengerusi kami pun menang!


ehem ehem....penyelaras pun dapat cabutan bertuah....siap dapat hamper paling besar tu....hadiah untuk aktiviti terakhir beliau sebagai penyelaras (aku ler tu) huhuhu...


Haii mc program pun dapat hamper besar gak...berbaloi la tolong kami...dapat hamper besauuuu gitu..ni guru aliran perdana yg tak lokek membantu

tak lupa juga hadiah untuk keluarga Angah yang akan berpindah ke Kedah

Hadiah untuk adik Weng Kein yang akan memasuki tingkatan 1

dan....tak lupa juga hadiah buat pengantin baruuuu....selamat pengantin baru cikgu salbiah!!...



sesambil dok sampai kan hadiah dan buat cabutan bertuah tu...apa plak aktiviti murid-murid PPKI...jom kita skodeng...
*

*

*

*

*

*


jeng jeng jengggg....apa lagi terjun kolam laaaaaaa.....ya be da be duuuuuuuu......


opssssss seksinyee anak-anakku...

tepat 5.00 ptg...kami pun berkemas-kemas untuk pulang ..habesssss

3 comments:

Anakkhas said...
This comment has been removed by the author.
Anakkhas said...

assalammualaikom...

tahniah anis meriah sungguh.

pada guru2 aliran perdana dan pendidikan khas teruskan sokongan anda...

kalau tak keberatan uitm subang ada kolam renang ek? kuda ada? orang luar cam kami boleh guna kemudahan tu?

kak ina kl said...

salam Anis..memang betullah..mencabar menjaga bunga orkid ni..geram bila tak nak berbunga..
tentu seronok masa family day tu..
asal org langkawi rupernya..klu balik tentu seronok bershopping kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...