Followers

Wednesday, July 24, 2013

Security Door La Pulak.

Assalamualaikum.

Hehehe ramai pulak yg cakap tentu cikgu tak sabar nak duduk rumah baru......ishhhh MESTI laaaaaaaaaaaaa hik hik hik. Yang paling tak sabar sekali nak tengok macam mana rupa rumah tu lepas dah pakai make up baru. Risau pun ada jugak kot kot jadi makin tak cun. Maklum ler tak mampu nak upah interior designer hohoho.

Wahai cousinku oyis, kak anis tak dapat nak share link yg oyis mintak tu. Selalunya main hentam masuk tak bagi salam pun ke website2 yg ada deco2 tu... tapi k.anis suka cuci mata kat website www.houzz.com, Macam2 ada kat situ. 

Semalam duk buat list benda2 yang nak kena pi skodeng kat kedai. Aduhaii banyak jugak. Nak kena tunggu putera dari brunei balik shah alam dulu la baru bleh pi skodeng dan tempah yg mana patut. Antara yang nak segera, security door dan sinki toilet. Security door tu ukuran dia tak sama macam pintu biasa dan perlu dipasang oleh orang yg jual pintu tu jer. Cikgu pesan kat kontraktor tu nanti buat toilet saya cantik2 tau macam hotel punya kuang kuang kuang. Tuan rumah kemain nafsu tinggi, duitnya ciput jerrrrr...huh! Err bleh bayang tak security door tu cemana? Ni cikgu nak share utk sape2 yg belum tahu. Pssstttt cikgu pun baru tau tentang pintu ni. Tu pun sebab tengok jiran guna pintu ni. Terbekenan la pulak...koh koh koh. Mahapp ler kak mas. Banyak benda yg i berkenan kat rumah you ni. Anggap je la rumah kita ni kembar hampir seiras yer muahahaha.

Haaa inilah rupa security door. Ada macam2 jenis. Ni salah satu daripada design yg ada kat kedai. Security door ni berfungsi 2 dlm 1 tau. Kalau pasang pintu ni, dah tak perlu buh grille lagi dah. Sebab tu harga dia lebih mahal daripada pintu biasa. Tak silap cikgu security door ni dibuat dari sejenis logam. Jangan tanyo logam apo yoo. Esei tak tahu (ehemm persediaan nak gi nogori semilan). So susah skit la pencuri nak kopek pintu tu. Kata kontraktor cikgu, pintu jenis ni ada yg made in malaysia dan made in china. Yg made in china memang murah sikit , tapi besi yg ala grille tu tak kuat. Boleh guna gunting je utk potong besi tu huhu. Tak padan dengan harga, dengan gunting pun kalah...ishhh. Tapikan setakat yg duk tengok tu, yg made in china pattern dia lagi lawa lawa woooo....hurmmmm....

Kat Homedec pun selalu ada offer pintu ni. Siap beli satu percuma satu lagi. Memang jimat banyaklah kalau beli kat Homedec. Tang warna pulak, setakat yg duk tengok tu ada yg kaler brown, black dan white. Pasni sapa2 yg teringin nak pakai pintu macam ni, pi ler jeling2 kat kedai yer hehehehe.....

Emmmm.....ada sapa2 boleh suggest kat cikgu tak alarm rumah jenis apa yg best dan berbaloi utk dipakai ? 

8 comments:

zahirian said...

rumah kak mas cantek..rumah kembar seiras dia pon mesti cantek la kan..hii

intanfirdaus247 said...

Salam Ramadhan Anis…Mahapp lama x mai sini..lama intan x on9 blog..huhu…mahap mahap..ni sempat komen satu entry je ni..jap ag 5.30 da nak alek umah dah..wah wah ..tp lawa la pintu ni..hihi…jangan buh kat toilet sudah..kang firaz terkunci kat dalam nun..kih kih..jenuh anis

Oyis said...

tgk jgk gmbr houzz hok kak anis share di FB. mmg menarik2 belako. bila la nak start reno oyis ni huhu

hainom OKje said...

Ohhh baru tau ceqgu ingatkan pintu biasa hehe....
Berapa RM agaknya yeh ceqgu!

Tuan Juhaida said...

wow cantik n safety pintu tu. mesti cantik ni rumah anis ni...tak sabar nak tengok hehe.sempat ke siap raya ni?

CeqGu said...

Zahirian: rumah cikgu anis biasa2 je

Tj: raya ni xsempat, raya haji harap2nya siap la.reno biasa2 je

Noris: cari idea dulu pastu survey kontraktor. Banyok pitis weh dio, baru kelik ngaji nok reno rumoh doh hihi

Okje: katanya la security door, hrp2 mmg fungsinya sama mcm namanya la kan. Rega okje kena pi check kat kdai hihi

Intan: alahai terma ksh la sudi sggh.anis pun xsempat nk jenguk blog kwn2..tp cuba gk la singgah


CeqGu said...

Zahirian: rumah cikgu anis biasa2 je

Tj: raya ni xsempat, raya haji harap2nya siap la.reno biasa2 je

Noris: cari idea dulu pastu survey kontraktor. Banyok pitis weh dio, baru kelik ngaji nok reno rumoh doh hihi

Okje: katanya la security door, hrp2 mmg fungsinya sama mcm namanya la kan. Rega okje kena pi check kat kdai hihi

Intan: alahai terma ksh la sudi sggh.anis pun xsempat nk jenguk blog kwn2..tp cuba gk la singgah


Mama Adam said...

Ngeh3... teringat masa pk nk reno rumah dulu. Taste kemain tinggi. Bila dpt quotation.... wahhh... bleh beli rumah lagi. Bukan takat bilik air nak ala hotel... marble pun nk saiz besar... ala hotel. Hihi... bajet xde, x reno sampai skrg. Hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...