Followers

Wednesday, June 6, 2012

Makan Angin ke Langkawi

assalamualaikum.....

lama betul cikgu bercuti dari berblog....(ecehhh cuti la pulak ekekeke)...
sebenarnya hati ni dah terasa macam nak tutup pintu terus dah....bukan takat tutup, tapi kalau boleh siap nak buh mangga sebesar penumbuk...betapa punya la malas nak update......
tapi tiap kali pasang niat nak tutup blog ni......macam2 idea plak datang menyinggah kat kepala ni suh update blog......
cite pi langkawi la, citer laptop buruk yg berjasa la, citer perkembangan firas la, citer tentang mati la......macam macam lagi lah....sampai waktu nak tido pun bermacam2 benda rasa nak share kat sini.....
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........bila nak start karang jer......terus semua idea tu hilang......kalau pun idea tu tak hilang....mood plak dah lari entah ke mana.....kalau mood ada plak........tetiba jer tak bleh nak online pulak....adusssss.....sib baik la berblog ni bukan mata pencarian cikgu......kalau tak mau kemek la periuk nasi....makan pasir ler jawabnya hehehe......tengok ...tengokkk....dah melalut lalut ke mana plak ni.....

jari rasa nak menaip......tapi tak tau nak citer apa dia plak kali ni...hurmmm jappp aaaa nak pk.......haaaaaaaa.....rasa2nya nak citer tentang pi langkawi aritu lah.......tapi tak mau la citer tentang makan angin....hak tu rasanya dah ramai orang dok gebang........so arini cikgu tulis komen kat hotel yg cikgu stay.............sepanjang pi langkawi aritu, cikgu duk kat awana porto malai.........ramai orang kata best......so try le 3 hari 2 malam kat situ......

 rombongan kak pah ke langkawi hihi

budak botak yg obses dengan tangkai beg......pantang nampak...tak kira beg sapa....maka beg itu pasti akan jadi buruannya....


 
Awana Porto Malai, Langkawi

pada pendapat cikgu ler......tempat tu ada view yg cantik, kolam yg best (ala2 bau bau stoking sunway lagoon) tapi biliknya tak der la best mana pun.......mungkin gak sebab cikgu amik bilik paling murah kot..........tapi rasanya dengan harga RM300++ tu, hotel lain lagi best la.....ni berdasarkan pengalaman ciput cikgu la......

 kak ipar n mak mertua posing mautt....kekeke   

bagi cikgu hotel ni mahal.......perabot lama, tapi masih selesa..........yg tu tak per la....tak kisah sangat.......tapi sedih tengok bilik air..... rasanya kat rumah sewa cikgu ni lagi lawa....langsung tak der rupa RM300++........apa pun ia berfungsi dengan baik.....kami mintak bilik yg ada connecting room. punya la jauh bilik tu dari lobby.......bayangkan dari bilik yg nombornya seribu nak kena jalan sampai ke bilik nombor 5ribu....jauh woooo.....kesian mak mertua....kita yang muda ni pun rasa mengah.....inikan plak warga emas (opsssssss....muda sangat ker aku ni hehehe)......kan bagus kalau sediakan buggy utk ke bilik yg jauh ni.......
 pastu bila masuk tengok plak perabot yg ala 80-an tu....adus bertambah penat rasanya.......nasib baik la katil king nya empuk.....sebesar2 katil.....dapat ler 3 biji bantal.....hurmmm.....syukur ada bantal

 
 budak botak yg sedang bz buat hal.....

yg bagusnya bilik ni ada kipas dan aircond.....cikgu anak beranak lebih suka guna kipas........maklum la kami ni jenis hidung cap ayam...kejap2 bersin...pastu mula la kena batuk selsema......huhuhu........punya la nak jimat.....tong sampah pun tak der plastik (aihhh cerewet benar ke cikgu ni????) kalau yer tak nak letak plastik pun, kasi bersih betul2 la tong tu........ini anak bujang cikgu plak tolong lap2 tong tu dengan tangan dia...aishhhhhhhh!!!


 ke kiri sikit mama....nanti tak nampak kepala firas yg licin ni hehe....


bab breakfast, cikgu rasa makanannya not bad la......sangat jatuh hati dengan puding rotinya...not so sweet....just nice....sedappp....makan menambahhh....(cewahhhh speaking london ......adakah itu tanda2 nak melancong ke london plak lepas ni uhukkkk)......paling sedih sebab tak sempat nak merasa kolam yg nampak macam best tu.......ada air yg turun dari cendawan, ada gelongsor air dan yg best lagi ada kawasan air yg sangat cetek sesuai utk firas........tak payah nak pakai pelampung.....air sedalam dada itik aje............tapi apakan daya......masa tak cukup....hari last baru ada peluang nak pi intai kolam.........lain kali kita pi lagi naaaa......erkkkk.......en asben kata nehi nehi.......next time kita stay hotel lain aje........siap dah tulis dalam borang komen naaaaa......huhuhu........

 lepak bersama ayah

habis bab hotel, nak citer plak bab kete sewa...............cikgu sewa dengan darulaman travel n tours kat dalam airport.......cikgu booked kete nissan sentra.....dapat rm250 utk 3 hari 2 malam.....pujuk2 dapat la kurang lagi.....pastu depa upgrade ke kete nissan latio.........kete tu tak der la baru mana........agak berabuk skit.....tapi luas......bila asben mula drive, tetiba jer dia rasa macam ada yg tak kena dengan keta tu........rupa2nya cermin pandang belakang tak dooooo.........bahaya tu......
so kami mintak nak tukar keta lain..........kalau boleh nak keta sentra sprt yg dah dibooked sebelum ni......tapi tak der la plak.........ada ka patut dia suh bawak jugak keta tu.....suh tunggu dalam sejam lebih utk keta sentra tu.............aihhhhh mau berasap en asben.......
kekok nak bawak keta tanpa cermin pandang belakang tu.........bincang2 akhirnya dapat jugak tukar kepada keta sentra hitam.....yg ni kecik skit.....tapi conditionnya lebih ok........ibarat  keta belum mandi dengan keta yg dah mandi dan pakai bedak serta minyak wangi.........legaaa.....ada hikmahnya tukar keta....utk 3 hari 2 malam tu, kami isi minyak rm50 jer.....keta pun tak meragam ...kira ok la....


 anjing laut tengah tidur....tidur terbalik rupanya makhluk allah yg satu ni....ingatkan dah mati...rupanya tido


 jangan jeles...spec i kaler orennnnn....


 kuda peliharaan firas...kui kui kui

 pi pekena laksa on da way ke cable car



 Rojak Mee Hafiz.....bleh tahan sedap




 laksa....sememangnya sedappppp!!.....cikgu memang suka pekena laksa kat tepi pantai ni....bestttt.....kalah laksa Power n laksa Penarak yg kat Jetty tu......kalau sesapa nak pi cable car, bleh singgah makan laksa Hafiz ni....dari zaman bujang sampai ke anak sorang.......cikgu tetap suka makan laksa Hafiz ni...




ni kat dalam tandas di oriental village,cable car......cantik !





opssssss........cikgu dah dapat menantu nampaknya




tengah layan perasaan sebab nak balik dah......bye bye langkawi.........

petang tu terus balik brunei........letihhhhh.......konon2nya sampai brunei nak pi kenduri anak tuan rumah...........sekali badan pun dah rasa lembik.....asyik nampak katil jer.....maka cancel la .......lagi pun leceh skit ....kenduri kat sini pompuan dengan laki kena duk asing2......kalau bawak anak kecik susah la sikit nak makan sebab suami kena duk meja lain........ok itu jer nak citer...bye

5 comments:

Oyis said...

lama tggu kak anis update. ok take note dah, kalo ke langkawi awana porto malai ni off the list hehe (nak gi bila pon x tahu).

nak suka hok bab kak anis tulis dugong tido terbalik tu ingatkan mati dah, rupanya tido hehhe

CeqGu said...

unsangkarable ada jugak orang yg tertunggu2 k.anis update....ingatkan tak dok sape peduli huk huk huk.....terharu sob sob sob

aiyakkkk.....itu bukan dugong lorrr...itu anjing laut.....not same maaa....hehe

Rafidah Husain said...

Saya pun setuju dengan awana tu sebab rasanya harga tak sesuai dengan hotelnya huhu..

CeqGu said...

kannnn rafidah ....sangat2 tak sesuai rega dgn hotelnya. indah khabar dr rupa

QasehnyaRania said...

tengah planning nak ke sana juga..
ntah bila la ;D

sabar je la aksi firas ..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...