Followers

Friday, June 24, 2011

Kereta Mewah Idaman Firas

Amboii kecik kecik lagi dah ada kereta mewah ke nak oiii...?? kereta idaman Firas la konon...padahal si omak eh yang duk berkenan...kereta F1 ke...bukan! bukan!...tapi kereta ni ha...



Terduga jugak la si omak Firas nak memujuk si apaknya beli kereta mewah ni....rega mahal mesti la alasan mau kukuh dak gitu ?? berbulan2 si omak Firas selidik dan buat kajian tentang stroller MacLaren ni....siap menemuramah lagi pengguna2 MacLaren sekali si apaknya,atuk n neneknya Firas suh beli yang jenis lain...huwaaaa....

dek kerana nafsu yang tak boleh disekat, si omak Firas menyusun strategi nak memujuk si apak eh...lagi la hati ni tak keruan bila customer2 yang datang ke kedai Mothercare aritu semuanya mempunyai nafsu yang sama terhadap MacLaren (fuyyoo ayat kemain bernafsu gitu hahaha)...datang sorang sapu MacLaren, datang dua orang songlap MacLaren gak...apa lagi  si omak Firas ni ...lagi ler meronta2...nak MacLaren jugak! nak jugak...tak kira nak jugakkk...hahaha hamekk kau..dah ngalahkan budak kecik...si Firas elok jer tido....lantak la si omak n apaknya nak beli keta jenis apa...ada aku kesahhhh???? yang penting...syusyu mesti ada naaaaa...perut mesti mau kenyang...

si omak Firas cepat2 lambai tangan kat sales girl Mothercare tu...depa pun bagai tak cukup lengan tangan nak layan customer aritu...ramai sungguh yang duk bertanya itu ini...si omak Firas memula bagai nak nangis sebab tak de sorang sales girl pun nak layan...si apaknya plak dah hampir2 nak beli brand lain...tak syuke tak syuke...

mujur ler ada kata2 nasihat yg berguna dari cik sales girl ni ttg MacLaren...sehingga en asben akhirnya terpujuk nak buang duit utk beli kereta mewah ni....huhuhu...anak yang nak guna, si omak eh yang terlebih2...hehe...tapi rasanya tak rugi pun...sebab MacLaren ni ringan..pastu kurang makan space kat dalam bonet keta...dan yg paling bagus...mudah utk travelling...haaa gamaknya alasan tu ler yg tersangkut di hati si apaknya..tak pun ada kemungkinan...si apaknya dah malas nak tengok muka sutun kurita si omak Firas kui kui kui..

Jakun seketika naik kereta mewah hehe

Dah hepi..mau tak hepi ..kering wallet si apak beli stroller ni

Terima kasih ayah...len kali beli la keta yg ada stereng plak..kui kui kui


Perasmian kereta mewah Firas di KLIA hehe


Aik sapa yang nak pi Brunei ni? Ayah?Mama? ke Firas?








Aik sejak bila ayahku beranak kecik ni...??

siapakah gerangan di kereta mewah firas ni?

si Firas ni kalau stroller tak bergerak tak tahannya dia nak duk lelama kat dalam stroller tu...last2 si sepupunya amik alih....tak ler sia sia tolak stroller kosong kan kan kan....lena betul wafa dalam stroller Firas....

3 comments:

OneSimpleMother said...

eh.. firas.. samala kete kita firas. nanti bebila kita racing nak. racing kat denai blakang rumah kita ni.. hehehe..

CeqGu said...

hehe sama ker...bleh ler racing nanti..hadiah tempat pertama botol susu...hadiah kedua puting nyot nyot haha

zailamohamad said...

sukahati maknya bila dapat kereta idaman hati ya;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...