Followers

Tuesday, October 26, 2010

Dup..Dap..Dup...Dap

Bunyi apa tu?? lagu dangdutkah? bunyi lagu hip hopkah....??? ohhh rupa-rupanya itulah bunyi jantung baby cikgu anis lam perut....hehehe...tadi pi buat check up kat klinik desa...alhamdulillah tak perlu menunggu berjam jam sebabnya appointment cikgu kali ini dan seterusnya insyaAllah dibuat pada sebelah petang....sebelah petang memang ciput jek orangnye...kalau belah pagi...haduii la..kena sabar la sebab orangnye melimpah ruah...ramai sungguh yg dapat rezeki anak...

kenapa gamaknya cikgu anis dapat appointment sebelah petang? kerabat dirajakah cikgu anis ni? anak sedara najibkah cikgu anis ni? cucu tunku abdul rahmankah dia ni..?? jawapannya semestinya lah kerana cikgu anis ni adalah cikgu yang mengajar di sebelah pagi..makanya diberi keistimewaan itu kepada cikgu anis...maka syukur alhamdulillah...lebih kurang setengah jam dah selesai segala check up..

berbalik kepada bunyi jantung tu...tadi nurse amik ukuran perut...pastu buat ultrasound...maka terdengarlah bunyi dup dap dup dap itu...tapi masa tu cikgu tak sangka plak benda alah tu dapat kesan bunyi jantung baby...ingatkan nak dengar apalah...nurse tu pun teruja...katanya eh eh baru 4 bulan tapi dah dengar dengan jelas bunyi jantung anak cikgu....agaknya baru lepas bersenam dalam perut tu yg senang dengar hehe.....ape pun thanks nurse sebab layan cikgu anis dengan baik sekali:)

4 comments:

Melorian said...

aku masa ni xdpt dgr bunyi lagi..

m4rilyn said...

baby teruja dah nak pskolah kot...suka dengar mama dok mengajar.

jaga kesihatan ye

Mummy Aleesya said...

tahniah..weii akhirnya mu pregnant jugak..jaga molek kandungan tu..early stage ni kena hati2..take care ok

Cikgu said...

cik kak: tu ler yg nurse pun teruja....skrg ni pun kekadang aku leh rasa degupan jantung baby..hehe..tapi pergerakan baby lum rasa lagi

eli: jolo kot...baby tak sabar nak p skool hehe...tapi sejak pregnant ni...cikgu anis semakin garang...cepat je nak marah budak2 tu..kecian plak

raghdah: alhamdulillah..akhirnyaa...penantian yg tak disangka2:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...