Followers

Saturday, October 23, 2010

cyst oh cyst...kecutlah dikau....fuhhhhh

Letih betul rasanya minggu ni...sibuk dengan kenduri,nak buat soalan periksa,nak taip minit mesyuarat lagi..kelas mengaji quran pun dah tuang 3/4 minggu..asyik ada aktiviti jek tiap hari sabtu...

hari ni seharian di putra heights...maghrib tadi baru sampai ke rumah...sesambil dok tengok bola sepak kelantan vs kedah...terasa gatal plak jari ni nak menulis...semalam cikgu anis ada appointment di hospital sg buloh...apa lagi kalau bukan masalah cyst yg tak diingini tu..pejam celik pejam celik rupanya dah masuk 4 bulan umur kandungan si tecit cikgu dalam perut ni...mujur la kali ni tak tunggu lama utk jumpa doktor...(tapi dua jam la jugak hehe)...so tak de la nak boring sangat menunggu turn...

scan kali ni rasa sangat teruja...dah nampak bentuk baby...kalau masa dua bulan kandungan rupanya macam sebiji kacang...tapi kali ni dah nampak bentuk kepala dan badannya.doktor siap tunjuk tangan dan kaki baby..tak cukup kaki...tulang peha pun doktor tunjuk...tapi biasalah...kita yg bukan doktor ni main hangguk hangguk je la sebab tak nampak sangat apa yg doktor bgtau tu..yg jelas,bentuk kepala dan badan...itu pun dah syukur sangat sbb saiznya dah makin besar..memang ketara perbezaannya sewaktu 8 minggu dulu..

habis bab happy...masuk plak bab debaran jantung....ada berita baik...yg tak baik pun adooo jugak huhuhu....cyst sebelah kiri alhamdulillah dah tak de...tp yang kek belah kanan tu...tak mahunya dia kecut...dok 5cm situlah...geram betul cikgu anis..doktor kata saiz cyst ni besar...dan skrg ni adalah masa yg sangat sesuai utk di operate...huhuhu perlukah akuuuu????????????? makanya doktor bagi tempoh dua minggu lagi...sekiranya saiz tu kian bertambah...maka satu major operation terpaksa dilakukan segera ke atas cikgu anis...oh tidakkkkkkkk....huhuhuhu...

kalaulah ada yg sudi membaca entry cikgu anis ni...tolongla doakan cyst tu mengecut...ngeri rasanya nak buat operation...apa tah lagi major operation..huhuhuhu

4 comments:

ummu luqman said...

wahai cyst.. kecutlah dikau. jangan kau ganggu geng bas skolah luqman ini.. akak doakan smoga cyst anis tu cepat kecut. tak mo lah operate2 ni.. seriau dengar..

Melorian said...

didoakan,,...

Anakkhas said...

assalammualaikom

semoga cikgu dan kandungan selamat. Anakkhas dah selamat menimang cahayamata yang ke tiga pada hari raya ke tiga yang lepas...

Cikgu said...

kak mas : hmm tu ler...rasa nak nangis jek bila doc kata kena buat major operation utk remove kan cyst tu...luqman pa habaq...aritu ingat nak pi ziarah luqman...call akak tapi tak berjawab...

cik kak: thanks

anakkhas:tahniah...!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...