Followers

Monday, April 5, 2010

Jawapan yang Sangat Ikhlas;)

Lame sungguh tak mengepost cerita kat blog ni....alkisahnya dah lupa username n password blog ni....jenuh mencuba akhirnya berjaya jugak...ada lagi ke orang yg sudi nak baca ni...kalau tak de pun tak pe ..leh buat kenang-kenangan di hari tua....kan kan kan...

sebenarnya banyakkkkk sesangat yg nak tulis...tapi dah lupa la pulak sbb dah lama bebenor dipendamkan dalam hati...hari ni nak citer tentang sorang anak murid cikgu anis yg nama glamernye Along....Nama sebenar Ameer...tapi katanya tak best nama Ameer tu....sangat la tidak suka dengan nama itu...makanya cikgu dengan ringan mulut laser era memanggil Ameer dengan nama Along...kisah ni dah lama ..waktu tu murid kelas Kristal (seme lelaki) ni asyik tak dok diam...ada aje yg nak berjalan ke sana sini...cikgu anis pun apa lagi...terus ugut sape tak duduk cikgu sunatkan dia...apa lagi bertempiaran la mencari tempat masing2....pastu teringatla Along dah pun bersunat tahun lepas...so terjadi la dialog spontan sprt kat bawah ni...

Cikgu : Along dah bersunatkan?
Along : Haah...
Cikgu : Sakit tak ?
Along : Tak sakit pun..
Cikgu : Ye ke...Doktor potong habis la ye? (saje nak uji Along)
Along : Tak de lah...Masih ada yang tinggal....
Cikgu : ye ke masih ada yg tinggal...bukan doktor potong abis ke?
Along : Tak lah cikgu...doktor tak potong abisla...doktor tu tinggalkan t***r
Cikgu : Kah kah kah (dalam hati jek....masuk bilik guru baru gelak terguling2)

tak sangka la plak dia akan jawab camtu...sungguh ikhlas jawapan Along :)

3 comments:

m4rilyn said...

t***r tu ape?
:p

anak said...

assalammualaikom anis...

jujurnya saya lah yang duk tertunggu2 cerita anis.... apo khabar? macam mana boleh lupa kata laluan? pastikan katalaluan adalah yang paling rapat dengan kita... anakkhas banyak gila2 kata laluan tetapi jarang lupa sebab kata laluan yang digunakan adalah yang paling mudah kita ingat...

pasal projek pendidikan khas tu saya dah cuba dapatkan bantuan dari semua jabatan yang ada tetapi hampa bila ditendang kesana kemari dan macam 2 jawapan yang menyakitkan hati... akhirnya saya pergi krusus dengan bayaran rm 200... projek ini juga menelan belanja RM6000. bantuan dari pibg tiada. sekolah pun tiada... saya pinjam dari rakan2 dan sedikit sumbangan dari tabung ppki. insyaAllah saya takakan kedekut ilmu jika cikgu anis berminat... cuma bujet cikgu kena usahakan sendiri... boleh buat projek mini dari 10 hingga 100 pokok atau teruskan dengan projek yang besar jika berkemampuan... perit cikgu sebab kena gerak seorang diri... mungkin pertolongan dari seorang dua dari rakan2 (itupun bila mereka ada masa) yang paling banyak menyokong adalah suraya yang begitu tenang dan yakin dengan usaha ini) apapun harap kita dapat terus berhubunng...

Cikgu said...

eli: t***r = telur :)

anakkhas: terima kasih la masih sudi menjenguk diblog syok sendiri ni hehe...sbenarnya..password tu dah betul...username yg salah...

hmm...sedih plak baca cerita anakkhas ni...saya tabik springgg la kat cikgu...saya ni hangat2 taik ayam ja...tapi cikgu hangat2 bersemangat gitu...seme menjadi walaupun kurang sokongan...cikgu beruntung dapat penyelaras macam suraya...dia seorang yg cool...mmg sesuai jd ketua...:) suraya jgk sangat bertuah dapat cikgu yg sangat kuat semangat mcm anakkhas...terima kasih kerana tak kedekut ilmu...insyaallah bila sampai masa...akan ku tuntut janji anakkhas ni hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...