Followers

Wednesday, May 13, 2009

Tonsil oh Tonsil!

Rasanya hampir seminggu tak menulis blog...sekadar menjadi pemerhati dan pengunjung ke blog2 member yang dirindui...semalam bawak anak-anak ke pusat akuatik untuk terapi renang...mak aiii panas bangaattt...tapi anak anak kita tu kalau dah masuk dalam kolam tak reti nak tau rasa panas dah...sesetengah tu ada yg siap tak nak balik...nak dok jugak dalam kolam...last2 terpaksa la bohong sunat..."cepat naik..kita nak pi mandi kolam yg lagi besar"...tu dia...macam speed boat depa keluar dari kolam....hehehe...walau pun depa ni istimewa...jangan tak tau ramai yg berani menyelam dan boleh berenang...tang part ni memang kita malu dengan depa...sebabnya...cikgu anis ni takut nak menyelam dan tak pandai berenang huhuhuhu...

ari ni kita tak nak citer ttg anak anak istimewa...ekceli kita ni tak berapa sihat,demam la pulok...lepas balik dari pusat akuatik...badan mula panas,tekat perit..sahla tanda tanda nak demam...sib baik tak der selesema..risau gak memandang skrg ni tengah glamer dengan penyakit selsema ****. pagi tadi pi klinik...doktor check suhu badan tak tinggi..tapi kedua dua tonsil dah bengkak...padanla asyik demam je..rupa-rupanya disebabkan tonsil...sebelum ni kita memang liat yg amat untuk jumpa doktor. kali ni kena paksa dengan cik hubby barulah nak pi klinik tu pun dengan syarat cik hubby kena temankan...tak pasal pasal dia pi keje lewat...kita ni memang takut nak jumpa doktor padahal dolu dolu bercita cita nak jadi doktor..umi n ayah pun keje kat spital...tapi anak sulongnya ni memang penakut hangit nak jumpa doktor...kalau nak amik darah,ayah kita je yg boleh amik...sebabnya kalau ayah amik darah,kita tak rasa sakit pun...nak tau sebab apa..sebabnya ayah guna jarum kecik untuk budak budak punya kekekeke...kalau jarum besar...maunya anak sulong dia ni meraung..kita rela darah tu keluar lambat dari kena tahan sakit yg sekejap tu kekekek...ngalahkan budak2 kan..

Kita memang dah plan nak MC sehari tapi tak sangka lak doktor bagi 2 ari...ok gak..kalau pi sekolah pun sure tak dapat nak ngajo sebab tekak dok sakit..sampai je umah plan macam macam la nak buat utk dua hari ni...tapi lepas je mkn ubat batuk 10ml kul 9.30 pg..terus pengsan. sedar-sedar dah pukul 1 ptg..mak aii lama giler tido...nak masak tak larat pi la beli nasi kat bukit subang...amik lauk ayam seketul dengan sayur cendawan butang...melayang RM5...rasa cam mahal je....sampai umah..alahai cam tak der selera la plak..kul 3 ptg tadi paksa diri utk lunch...makan sesuap dua je..pastu tak leh nak telan dah...time ni la teringat bubur nasi kak ina (blog tertunailah hasrat di hati)...kalau kak ina dok sebelah umah,gerenti dah call kak ina suh masakkan untuk adik manja yg tengah demam ni huhuhu...lapar tapi tak de selera nak makan..nak masak satu badan plak rasa sakit sakit... apa kata kalau cik mas je yg masakkan bubur nasi untuk jiran dia ni hehehe...mesti sodappp...kak ina ari tu pun demam sebab tonsil...ni dah jangkit kat kita plak...tak pelah ni ujian penghapus dosa dosa kecil utk orang yg bersabar...tak gitu kengkawan?

9 comments:

cik mas said...

la deman ker jiran i niii.. patutlah tgk ada keter kat umah. wokeh, inshaAllah sok cik mas buatkan ye.. hehehe...

alyyani said...

dulu penah kena tonsil siap da nak kena operate. tp put on hold sampai sekarang. so demam tu on off jugak. semoga cepat sembuh :)

Areniece said...

to cik mas : thanks la cik mas di atas kesudianmu memasakkan untukku bubur nasi yg enak sekali...terharunyeeeeeeee i.bertuah dapat jiran cam cik mas ni tau!

to alyyani :terima kasih doakan kita cepat sembuh.doktor ada gak cakap kalau demam kerap sangat memang nak kena operate...cam ne ek nak elak tonsil bengkak?apa yg nak kena pantang?

kak ina kl said...

salam ..jomlah pindah kat sebelah rumah akak..leh akak masakkan bubur nasi hari-hari..

lepas ni apa kata kita sama-sama gi hospital buang tonsil tu..suruh ayah kamu buat....maaf gurau aje..umi dan ayah kerja kat hospital mana ek?

cik mas said...

no problem anis. kitorang pun tumpang sekali makan bubur nasi tu. abg sham's feveret. :)

Areniece said...

to kak ina kl:erkkk...apa kata kalau kak ina jek pindah sebelah umah anis...hehehe..ada lagi umah kosong kat sini..kalau nak nanti anis pi copkan utk akak

to cik mas :oo peberet abg sham..untuk abg sham dapat isteri pandai masak,pandai ngemas umah, pandai menjahit:)

Areniece said...

Kak Ina kita takut la nak operate..tapi tak sanggup plak nak tanggung demam...umi keje kat hospital tanah merah kelate...ayah dulu keje kat hospital kota bharu tapi now dah pencen.parents kita bukan doktor kak ina.

kak ina kl said...

salam..terlupa nak wish ..selamat hari guru.

Areniece said...

to kak ina : eee...tq tq tq...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...