Followers

Monday, October 22, 2012

Siapa Punya Niiii???

Assalamualaikum.....






Pond's white beauty......Pinkish white lagiiiii............. errr cikgu tempek gambar ni bukan sebab nak promote atau nak jual benda alah ni tau.............. dan jauh sekali la kalau nak kata cikgu terpilih sebagai duta Pond's hahahaha.......... sendiri tulis sendiri rasa nak gelak.......... ada hati nak jadi duta........ kih kih kih...........

sekarang ni cikgu memang la tengah nak baiki kulit muka yg makin banyak jeragat ni haa.......dah tak larat nak pelihara............sudah tiba masanya utk disingkir!......... tapi cikgu tak pakai cream kat atas nunnnn............ tu yg tetiba pelik macam mana plak cream Pond's ni bleh terselit kat dalam beg barang2 shopping........... memang sah2 la bukan cikgu yg beli........... errr takkan encik suami plak kottttttt...........

takkan la sampai nak memutihkan kulit plakk.......... ish tapi boleh jadi jugak, sebab cikgu duk komplen parut jerawat dia yg makin berbilang2 kat pipi tu....... dah la golap parutnya......... wahhh tak sangka, en suami terus ambil langkah nak jaga kulit muka.........sayangg bini la tu hehehhe........ ishhh sesuai ker cream ni dengan dia.......... tak leh jadi ni........... baik cikgu pi tanya dari duk buat perkiraan sendiri......

"err pond's ni abang punya ke?" tanya cikgu sambil tunjuk sekotak pond's kaler pink yg macam kat atas tu........... tiba2 muka en suami blurrr..........terlopong tengok kotak tu................. pastu en suami geleng-geleng.......

"benda apa tu?" tanya en suami pelik........... cikgu pk mesti dia saja nak buat lawak ........bajet tak nak ngaku la kununnnn................ tapi en suami beriya cakap dia tak beli cream tu............. aikkkkkkkkkkkk.....
dah tu siapa punya ni?

tiba-tiba mata cikgu n en. suami pandang firas yg tengah main bola.................. senyummm............... ni mesti tak lain dan tak bukan, keja firas la ni............. tadi masa duk shopping barang2, firas kemain happy ke sana ke sini.......amik itu, amik ini............... siap tukarkan tempat asal barang........... yang duk rak atas.....dia kutip letak kat bawah.............yang rak bawah dia letak kat atas........... dah la tu ke hulu ke hilir dengan beg kecik yg ntah dari mana dia sambar................. sah sah la masa cikgu duk tolong en suami cari perfume, firas letak cream tu dalam raga............. entah macam mana cikgu baik en suami tak perasan, padahal sebelum tu dah macam2 dia letak dalam raga tu......... sesuka hati dia jer............. macam la dia yg nak bayar hehehehe..............

Apa pun geli hati tengok gelagat firas shopping semalam................ akhirnya berjaya jugak firas beli satu barang ......... hurmmm anak mama teringin nak kulit putih ke.....??? tak pelah tak putih macam Kak Wafa, Adik Aqil n Abang Luqman pun.......... mama n ayah tetap sayangkan firas..........muahhh muahhh muahhhhh....... :) .......... errr nak buat apa la dengan cream ni.................ada sape2 mau? sila la datang amik kat Brunei...... cikgu bagi freeeeeeeeeeeee jer hehehehe

7 comments:

OneSimpleMother said...

hehehe.. lawakla firas ni.. habis tu sapa nak guna cream tu sekarang ni..?? hihihi..

zailamohamad said...

terus masuk sini lepas baca komen ceqgu tadi..hehehe

jangan terasa yan ceqgu, macam ceqgu kabo r, setiap orang ada pendapat masing2..mungkin belum tiba masanya lagi..apa2 pon..moga ceqgu dapat terus berbakti kepada anak bangsa kita insya Allah

syafisyifa' said...

Hahaha kelakarla firas ni mcm mama dia jugak...
Pandai beli brg kosmetik ye firas

CeqGu said...

kak mas : cream tu dah bawak balik kelate....tak tau la sape yg akan guna hehehe.....ntah2 jadi pekasam kui kui kui

CeqGu said...

zaila : ish ambo dok teraso pun.....just bagi komen jer.....hehehe....sekadar penjelasan.....no hal lah...:)

pejah: ish mama dia seriussss hehehe

QasehnyaRania said...

cik su pengguna tegar ponds dulu dari tingkatan 1 hingga form six

tenq atas ucapan doa sempena hari lahir ciksu hari tu ;)

QasehnyaRania said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...