Followers

Friday, May 11, 2012

bercuti ke miri

Assalamualaikum....

ni citer minggu lepas punya.........menghabiskan hujung minggu kat miri.........cenggini la kehidupan kami kat brunei..........dah tak tau nak buat apa n nak ke mana2.......hangkut la beg ke miri...........plannya nak top up barang dapur dan menggumbirakan hati anak bujang yg kesepian tu huhuhu...kesiannn firas, hari hari kejanya melepak dalam rumah jer.....mama dia jenis yg penyegan nak keluar rumah......keluar pun tak tau nak buat apa.......nak menyembang.....batang hidung sape pun tak nampak.....asyik2 duk tanya firas.....mana bird? mana bird? nyampahhhh ai huhu.......


Hotel Everly Park City

kami stay kat sini satu malam jer.........kononnya nak bertolak dari brunei sebelum jam 10 pagi........nak feeling lebih2 skit kat hotel ni.........
sekali dekat pukul 12 tgh baru kuar dari rumah huhuhuhu.......mama firas la........dah elok2 kunci rumah........tutup pintu keta baru teringat alahai charger henpon plak tak amik......
masa tu dah pukul 10 lebih......mana nak pergi breakfast lagi.......
elok sampai depan kedai makan..........baru teringat purse plak dah tertinggal.........i/c pun ada kat dalam purse........lepas makan terpaksa la balik semula ke rumah.......huhuhu......muka en asben dah hampir2 jadi kaler traffic light......sori yerr di atas kecuaian isteri mu ini..........
bila tak cukup tido .....macam ni la jadinya....(ecehhhh alasan semata)....ooo berbalik kepada cerita hotel.......hotel ni 4 star jer....kat miri ada satu jer hotel 5 star.....hotel marriot......dah pernah rasa sekali so kali ni suka suki nak try hotel lain plak....hurmm not bad la.....makanan ok.....pool ok......dekat dengan pantai......tapi macam sunyi skit.....perabot pun ala2 lama cikit....


 sebelum sampai hotel......bawak firas gi shopping kat Permy Mall.....shopping mall baru kat miri..........masuk jer shopping mall....firas dah tangkap angry bird berkepala dua.......sib baik dua hengget jer.......ke hulu ke hilir terkedek2 bawak angry bird shopping.......semua orang pakat senyum2 tengok firas......dalam shopping mall pun pakai spec itam kaaaa.....adoiiiiii......mama punya keja la ni hehe



 penat berjalan....firas drive keta tanpa minyak......
guna kuasa dua tangan utk bergerak....ngeeeeeeeeeeee



 glamer abissssss....tapi tak syiok la naik keta ni........firas terasa nak beli kete kuasa kuda plak....

jenggg....


jengggggg.....



jenggggggggggggggggggggg....





 Ada hati nak beli keta ferrari......sib baik orang tu tak jual.........melayang sehinggit utk naik ferrari ni....
kerana ferrari ni laju sangat......sampai terketar2 kepala lutut firas.....hahaha lawak betul....
tu ler mama suh duduk dia nak drive sambil berdiri jugak.....akhirnya kepala lutut terketar2......nangessss...huhuhu


sampai hotel dah pukul 5 petang.....lepas check in kami pun pi melawat kawasan....ecehhh macam YB plak......rindu nak ke pantai....tapi air dah surut la plak....surut pun surut la.....mama nak berlenggang kangkung.......firas ayahanda nya layan......sweet plak tengok dua hero tu  bergumbira di tepi pantai....:)

teng teng tengggggggg....firas bersama abang harimau.......tangkap kat giant di Permy Mall......
kali ni nampak firas excited masuk kolam sebab ada pelampung abang harimau punya pasal........
kemain lagi dia main air.......amboiii ayahanda firas bergaya sakan....padahal air kolam takat lutut jer kih kih kih......

lepas mandi kolam n berehat2 kami pun balik........tata

12 comments:

m4rilyn said...

rindunya dengan Miri...

anis nasuha said...

firas dh pndai pakai spek hitam ko? skalo laju jah tarik buang..nnt wt balik la abg harimau ke klate bole mandi kat tali air blkg umah ni hehe

Oyis said...

percutian pendek yg menarik. plg penting, dpt bersama keluarga.

ps: lupa tercicir segala2 bkn sbb x cukup tido, tp terlebih umur sudahhhh keh keh keh... jgn marah aaa

CeqGu said...

eli : selalu ker turun ke miri eli?

nasuha : sekarang firas dah pandai bergaya...kalau buh spek jarang2 dah dia cabut....abg harimau tak main la masuk tali air...ehehehe

CeqGu said...

noris : oooo mengateeee umur ai yerrrrr...haipp!!! hehehe...betullll sebab tak cukup tido ler tertinggal semua benda hehe..ai muda lagi aperrr

zailamohamad said...

dulu aku masa ank sorang kalau nak g mana2 konpem ada jah barang tinggal..pahtu bulehlah tengok muka husben kelat & merasalah dapat bebelan sebakul..loni meme beringat sokmo sebelum terkena..hehehe

CeqGu said...

zaila : hehehe sebenarnya ore llaki ni pun kuat jugak membebel kannnn....

syafisyifa' said...

sonoknya p jln2

CeqGu said...

dah seminggu terperap je dalam umah...sekali sekala bawak la budak bujang ni jalan2:)

crvmin sudin said...

Salam kenal sis...visit yr blog yg come lote nii best tak MIRI....cer certa...hehehhhh

CeqGu said...

salam crvmin sudin.....terima sudi jenguk blog putih bersih ni hehehe.....hurm miri tu biasa2 jer pada pendapat akak la.........tapi kalau pi miri,tak sah kalau tak singgah ke restoran Lalapan......fuhhh pekena nasi lalapan ayam panas2 sangat la asyikkk.....nasi lalapan ni macam nasi ayam penyet la jugak........satu lagi, kat miri ni pun ada kedai jual kek lapis....yg paling glamer kek lapis nutella....try ler

ziemie said...

salam sis... tahun depan sy nak melancong ke miri.. sbnrnya percutian yang x dirancang.. igt nak ke kuching.. sekali terclik miri.. huhu.

saya nak tnya sis beberapa soalan :)
1- tempat yang menarik dkt miri. (sy pergi dgn anak2 n parents sy)
2- tempat makanan di miri (ada org kata di miri payah nak dpt makanan halal ye ke?)
3- airport ke bandar miri jauh yek..


tq.. kalau sis ada masa .. jwb ler soalan saya ni ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...