Followers

Friday, December 2, 2011

Baju Kesayangan Hamba

Assalamualaikum..

Lamanya cikgu tak jenguk2 blog...usahkan blog kengkawan, blog sendiri pun malas bangat nak menyinggah....huhu..

arini tetiba rasa nak tempek gambar ni...

*

*

*



Aihhhh beli baju baru kerrr???
Takde maknanya baju yang dah lusuh macam ni dinamakan baju baru...
sebenarnya ni ler baju kesayangan hamba...
dah lebih 10 tahun umur baju ni..
asalnya baju mak cikgu....
cikgu pun dah lupa bila mak cikgu beli baju ni...mungkin masa cikgu di sekolah menengah kot..
tapi seingat cikgu la..
baju ni dah lama sangat sampai mak cikgu dah masukkan dalam plastik utk nak bagi kat sesapa yang nak...

entah macam mana cikgu gledah2 terasa cam nak pakai plak baju mak cikgu ni..
masa tu cikgu tengok baju ni elok lagi..
akhirnya cikgu pakai sampai la sekarang ni...

kalau nak tau..baju buruk ni siap dah sampai ke obersi ..
baju yg baru2 cikgu simpan jek kat dalam lemari...hak buruk ni jugak la cikgu bawak ke hulu ke hilir...
cikgu kalau dah serasi dengan satu barang...
sangat la susah nak pakai yg lain walau pun baru dan lebih mahal.
nak tau kenapa yg obses sangat dengan baju ni...?
pertama sekali sebab kain dia tak renyuk...so tak yah susah2 nak iron...hehehe i likeeeeee...
kedua....kain dia memang best...sejukkkk jer...tak yah susah2 nak buh kipas dalam baju ngeeeeeeee
ketiga....kaler dia coklat....peberet warna i tuh..hik hik hik
 asal nak kuar jer...baju buruk tu ler i rembat...

tapiiii...kannnnn
lepas balik beraya haji kat kampung aritu..
mak cikgu ajak kuar pi beli barang....cikgu seperti biasa, capai je la baju kesayangan ni...
alih2 mak cikgu tanya....la tak bersiap  lagi ke??
cikgu cakapla...dah siap la ni....
hah...takkan nak kuar pakai baju buruk ni...
glurrppp...errr buruk ke umi? sambil belek2 baju depan cermin...mata cikgu nampak elok je...
tak puas hati punya pasal...cikgu pi tanya ayah cikgu plak..
ayah nampak baju kak long ni buruk tak?
sekali ayah cikgu pun kata buruk jugak...huwaaaaaaaaaaaaa
adehhh siap naik kapal terbang lagi baju ni...

sayang punya pasal sampai tak sedar baju ni dah terlalu buruk...kalau tak caya cer tengok gambar kat bawah ni....

kedua dua hujung lengan baju dah koyak rabak sebab benang dah reput...huhuhu


bahagian bawah baju ni pun sebenarnya dah koyak...tapi tak berapa jelas plak dalam gambar ni...
lama tak lama baju ni sampai benang pun dah reput...
padan la tiap kali cikgu pakai baju ni...en asben mesti kata...kenapa tak pakai baju lain?
buruk rupanya...huhuhu...
untuk pastikan cikgu tak pakai dah baju ni..
dengan berat hati, cikgu tinggalkan baju kesayangan ni kat kampung...
sedih sungguh..
errrr...korang ada tak barang yg korang sayang sampai tahap gaban macam ni...kalau ada share2 ler...esok2 bleh ler anak cucu baca hehehehe

4 comments:

syafisyifa' said...

eh molek ja pejah tgk.mebi sbb pejah pn suka kaler tu kot..hihi..pakai ja slagi baik n suka.tp kalu abg syed dah sound, kena pakai hat laen pulak la no...hihihi

zailamohamad said...

samalah ngan zaila..makin buruk baju tu rasa macam makin sukalah pula..

zaila memang selekeh kat luar..kuar rumah pakai selipar jepun je

CeqGu said...

pejah : huhu...elok sbb dalam gambar kot...kat luar memang bebetul buruk dah baju tu...

CeqGu said...

zaila: sama la kita...sangat la sempoi dan selekeh...tambah2 sejak dah tak layan lipstik..bedak pun kongsi dgn firas...jimat duitku hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...